Najčešća pitanja

ZAŠTO JE TRETMAN POTREBNO PONAVLJATI VIŠE PUTA?

Već smo napomenuli da melanin – pigment iz korena dlake, upija svetlosnu energiju laserskog snopa i pretvara je u toplotnu, koja ga zagrevanjem oštećuje i uništava. Međutim, bitno je da znate da folikul dlake sadrži najviše pigmenta dok se nalazi u aktivnoj fazi rasta (anagena faza) pa ga je tada najlakše uništiti. U proseku u anagenoj fazi se nalazi 70-90% dlačica istovremeno, dok se ostale nalaze u fazi mirovanja. Upravo zbog toga tretman je potrebno ponavljati, da bi se preostale dlačice koje nisu uništene u prethodnim tretmanima mogle adekvatno istretirati, kada pređu iz faze mirovanja u aktivnu, anagenu fazu. Zato tretmane na licu ponavljamo na 4 nedelje a za tretmane na telu pravimo razmak 6 do 8 nedelja.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO I DA LI SU REZULTATI ZAISTA TRAJNI?

Broj tretmana neophodnih za maksimalan rezultat je individualan i zavisi od mnogo faktora: stepena maljavosti, prebojenosti i jačine dlačica, prebojenosti kože, hormonskog statusa, itd. Međutim, na osnovu iskustva možemo reći da se kod većine klijenata taj broj kreće između 6 i 8 tretmana. Nakon završene serije tretmana potrebno je raditi tretmane održavanja, najbolje jednom godišnje, da bi rezultati bili što dugoročniji. Treba naglasiti da je nemoguće ukloniti 100% dlačica sa tela! Najčešće se taj procenat kreće oko 90% ali su preostale dlačice toliko oslabljene i tanke, da ne predstavljaju estetski problem.

KOJI JE PREPORUČENI VREMENSKI RAZMAK IZMEĐU TRETMANA?

BRazmak između svakog pojedinačnog tretmana nije uvek isti. U proseku se radi na 6-8 nedelja ali je ponekad potrebno napraviti manji ili veći razmak između tretmana u zavisnosti od brzine rasta dlake, kao i faze u kojoj se one trenutno nalaze.

KAKO IZGLEDA PRIPREMA ZA TRETMAN?

Kada se odlučite da krenete sa tretmanima trajne epilacije, važno je da obustavite sve tretmane koji čupaju dlake iz korena, bar četiri nedelje pre prvog tretmana laserom. Koren nam je bitan jer na njega treba da delujemo laserskim snopom! Dlačice možete uklanjati brijačem, depil kremama ili kratiti makazicama ukoliko je reč o licu. Nikako električnim epilatorom, pincetom ili voskom. Ovo se takođe odnosi i na period između epilacija! 24h pre zakazanog tretmana potrebno ih je lepo ukloniti, da bi smo izbegli rasipanje energije na deo dlake iznad površine kože. Nemojte koristiti preparate koji iritiraju kožu, preparate koji u sebi sadrže retinol i derivate vitamina A. Ovi preparati su fotosenzitivni i mogu izazvati neželjene reakcije na koži! Ukoliko koristite neku medikamentoznu terapiju obavezno prilikom dolaska na konsultaciju to i naglasiti, jer i pojedini lekovi mogu biti fotosenzitivni. Nemojte se sunčati dve nedelje pre i posle laserske epilacije. Kada se sunčate nosite zaštitini factor SPF 30.

  • Nakon epilacije moguća je pojava crvenila i otoka oko dlake koji prolazi nakon 48 sati
  • U toku epilacije prekrivamo sve mladeže i tetovaže
  • Pre epilacije na licu lekara obavestite o svim estetskim intervencijama na licu
  • Veoma je važno da se pridržavate ovih saveta sve dok ne završite sa tretmanima epilacije!
DA LI JE LASERSKA EPILACIJA BEZBEDNA?

Da. Ovaj tretman je potpuno bezbedan ukoliko se izvodi od strane lekara I medicinskog osoblja koje je obučeno za rad sa laserom. Laserski snop prodire plitko pod kožu, samo do korena dlake, dok se žlezdano tkivo nalazi znatno dublje. Zahvaljujući trostrukom sistemu hlađenja, tretman ovim laserom je gotovo bezbolan a koža zaštićena od pregrevanja. Laserom se mogu tretirati sve regije na telu i licu osim područje oko očiju. Nakon tretmana može se pojaviti blago crvenilo na koži, koje vrlo brzo nestane. Laserska epilacija se ne savetuje trudnicama, pacijentima sa epilepsijom, vitiligom, lupusom i drugim autoimunim bolestima.

SUPER BRZ

SUPER BEZBEDAN

SUPER HLADAN I NA KRAJU SUPER GLATKA KOŽA KAO SOMOT

NAJVEĆI CENTAR
ALMA LASERSKE EPILACIJE U SRBIJI