Lasersku epilaciju treba da sprovodite u lekarskoj ordinaciji!

ZAŠTO?

Laserska epiiacija je najčešća estetska medicinska procedura u svetu pa i kod nas – jedina razlika je u tome što se kod nas izvodi u kozmetičkim salonima, aparatima koji nisu medicinski, nemaju edukovani kadar za pregled i izvođenje same procedure usled čega nastaju brojne komplikacije koje je kasnije teško rešiti i u najboljim ordinacijama i sa najboljim laserima.

Iz tog razloga Vam pišemo tekst kojim ćemo objasniti mehanizam laserske epiiacije njegovu kompleksnost i zašto ova procedura treba da se sprovodi u ordinaciji kod edukovanih lekara.

Prvo uklanjanje dlaka koje i danas popularno je brijanje.

Prvi metod trajnog uklanjanja je dlaka je elektroliza, ali zbog bola i mogućnosti nastanka ožiljaka odavno zaborevljen metod.

Laserska epilacija je manje bolna, može se raditi na velikim površinama tela i sa mnogo manje komplikacija ako je izvodi lekar.

KAKO TRAJNO UKLONITI DLAKU?

Laser u dlaci stvara photetermalni efekat kojim se generiše toplota u korenu dlake, difuzijom toplote iz dlake dolazi do trajnog oštećenja matičnih ćelija dlake i na taj način se sprečava ponovni rast dlake.

Melanin je pigment koji se nalazi u dlaci i on apsorbuje laserski zrak talasnih dužina od 600 do 1200nm. Zato postoje različite vrste lasera na tržištu: RUBY 694nm, ALEXANDRIT 755nm, DIODE 810 nrn, ND YAG 1064 nm.

Svaki laser će emitovati zrak koji će melanin da apsorbuje ali na različitoj dubini, tako što je veća talasna dužina lasera, veća je dubina prodorav. Zašto nam je to bitno? Bitno je jer se matične ćelije dlake nalaze na velikoj dubini u dermu pa je time jako bitna i dubina prodora lasera. Takođe,  talasna dužina je bitna zbog boje kože – manje talasne dužine su bolje za svetlije kože a veće talasne dužini za tamnije kože.

Ako sada postavite pitanje – Pa na koji laser ja treba da idem? Odgovor je jednostavan – ALMA SOPRANO TITANIUM je jedini laser koii objedinjuje sve tri talasne dužine – ALEXANDRIT, DIODNI i ND YAG i na taj način tretira sve tipove dlake i na svim njenim dubinama uključujući i matične ćelije. SOPRANO TITANIUM odgovara svih bojama kože i može se raditi i na osunčanim i tamnijim kožama.

Laserska epilacija - Alma Soprano Titanium - Trajna epilacija laserom - Beograd
Laserska epilacija - Alma Soprano Titanium - Trajna epilacija laserom - Beograd 01
Laserska epilacija - Alma Soprano Titanium - Trajna epilacija laserom - Beograd 02
Laserska epilacija - Alma Soprano Titanium - Trajna epilacija laserom - Beograd 03
SIGURNA LASERSKA EPILACIJA

Nakon apsorpcije dovoljne količine energije dolazi do zagrevanja i razaranja matičnih ćelija, stabljike i korena dlake.

Ali je bitno da se u dlaci apsorbuje dovoljna količina energije bez zagrevanja i oštećenja okolnog tkiva i epiderma.

Da bi se to postiglo u koži došlo je do razvoja fenomena selektivne phototermolize.

Destrukcija dlake nastaje ako isporučimo laserski zrak određene talasne dužine koji će da apsorbuje melanin u periodu koji je isti ili kraći od termal relaxation time-a –  TRT-a.
To je vreme za koje dlaka izgubi 50% toplote kroz difuziju. Tako da vreme za koje isporučujemo energiju treba da bude krace od TRT-a dlake a duže od TRT-a okolnog tkiva.

Da li svako razume ovaj deo? Doktor mora da razume ovaj deo da bi pravilno postavio parametre na laseru nakon čega medicinska sestra može tehnički da sprovodi proceduru.

Drugu činjenicu koju treba da razumemo je uništenje matičnih ćelija u korenu dlake. Kako  laser uništava matične ćelije kada one nisu pigmentisane tj nemaju u sebi melanin? Dakle energija u korenu dlake mora biti dovoljno velika da dođe do difuzije toplote van korena dlake same matične ćelije a da pri tome ne dođe do pojave opektina i oštećenja epiderma.

Rešenje tog problema je opet obezbedila kompanija ALMA LASER proizvodnjom laser a koji ima tri talasne dužine i omogućava produkciju visoke temeprature na dubini matičnih ćelija a SUPER HAIR REMOVAL i ICE PLUS tehnologijom omogućava hlađenje površine kože. Vaša BEZBEDNOST je ZAGARANTOVANA.

Ako niste odabrali medicnski laser i edukovanog doktora postoji opasnost od pojave:

  • pojačanog rasta dlake tzv paradoksalna hipertrihoza koja nastaje jer se aplikuje snižena energija zbog straha od opekotina koja neće izazvati destrukciju dlake već širenja krvnih sudova i veću ishranu dlake
  • istanjenje dlake usled čega ona počinje da urasta – javlja se foliculitis i postinflamatorne hiperpigmentacije nakon čega ni naiboiji laseri ne mogu da vam pomognu
  • opekotine, ožiljci…
SHR TEHNOLOGIJA
na svim tipovima kože tokom cele godine – bezbolno i bezbedno
ICE PLUS
safirni vrh hladi površinu kože i daje osećaj bezbolne epilacije
VELIKI APLIKATOR 4cm2 = LUNCH TIME PROCEDURA
duplo veći od prethodnih, omogućava 40% brži tretman
OBOGAĆEN 3D TEHNOLOGIJOM (quarrto 4 aplikator)
tri talasne dužine u isto vreme – apsorpcija energije na većoj površini i dubini