Sve o laserskoj epilaciji

LASERSKA EPILACIJA I KAKO ONA FUNKCIONIŠE?

Laserska epilacija nije novi tretman.

To je intervencija koja se u medicini koristi još od 2000. godine.

Pre laserske epilacije bile su popularne metode elektroepilacije strujom i epilacije INTESE PULSED LIGHT (IPL-om). Cilj je bio da se smanji broj bolnih tretmana depilacije, urastanja dlaka i drugih neprijatnosti sa čupanjem dlaka. Međutim mnogi pacijenti se nisu odmah odlučili za ove metode jer su i one bile bolne, rezultat je zavisio od spretnosti lekara da odredi potrebnu količinu energije koja će ukloniti dlaku a da pri tome bolna senzacija bude minimalana. Tretman se izvodio samo tokom zime a leti su idalje morali da se depiliraju. Kroz vreme su pacijenti i lekari shvatili da te metode ipak ne otklanjaju dlaku trajno već dolazi do ponovnog rasta dlake posle par godina.

Sada se sa sigurnošću zna da je laserska epilacija jedini metod trajnog uklanjanja dlačica.

U osnovi ove metode je laserski snop određene talasne dužine koja mu određuje dubinu prodiranja zraka samim tim koji deo dlake će biti zahvaćen laserom. Ovde je bitno napomenuti da svi laseri na tržištu imaju po jednu talasnu dužinu tj pogađaju samo jedan deo dlake. A naš Alma Soprano Titanium u jednoj sondi ima tri talasne dužine što znači da pogađa sva tri dela dlake, stabljiku koren i matične ćelije dlake.

Sa druge strane talasna dužina određuje da li će laserski snop da zahvati svelte ili tamne dlake. I ovde napominjemo da naš laser ALMA SOPRANO TITANIUM IMA TRI TALASNE DUŽINE ŠTO U PRAKSI ZNAČI DA MOŽE DA TRETIRAMO DLAKE SVIH BOJA I DEBLJINA, svetlije, tamnije, deblje i tanje.

Laserska epilacija - Alma Soprano Titanium epilacija - Beograd
Laserska epilacija - Alma Soprano Titanium epilacija - Beograd 01
Laserska epilacija - Alma Soprano Titanium epilacija - Beograd 02
Laserska epilacija - Alma Soprano Titanium epilacija - Beograd 03

U dodiru sa kožom laserski snop biva apsorbovan od strane pigmenta u folikulu dlake – melaninu. U korenu dlake ova laserska energija se pretvara u toplotnu i dovodi do njegovog uništenja.

Količina pigmenta koju dlaka sadrži direktno je povezana sa količinom toplotne energije, koja će se proizvesti pri njenom izlaganju laserskom snopu. Tamnija dlaka upiće više energije, pa će i efikasnost laserske epilacije biti veća. Iz tog razloga, najbolje rezultate mogu očekivati osobe svetlijeg tena, sa tamnim dlačicama. Međutim, jako je mali procenat ljudi koji ispunjavaju ove kriterijume, jer svi imamo na telu regije sa tamnim i jakim dlakama ali i regije gde su one tanje i svetlije! I ove tanje i svetlije dlačice moguće je uništiti, ali je za to potrebna drugačija talasna dužina laserskog snopa nego što je to slučaj kod tamnih i debljih dlaka.

ALMA SOPRANO TITANIUM je laser koji u jednoj sondi raspolaže sa tri talasne dužine koje u isto vreme usmeravaju laserski zrak prema korenu dlake. To bi u praksi značilo kao da vam radimo lasersku epilaciju sa tri različita lasera. Ako uradite detaljnije istraživanje na tržištu doći ćete do podataka da mnogi koriste medicinske diodne laser ali sa samo jednom talasnom dužinom, dok mi u laserskoj epilaciji koristimo sondu 4 quattro koja objedinjuje tri laserksa snopa u jednom impulsu.

Zahvaljujući tom inovatinom patentu laserski snop prodire na tri različite dubine u koži i istovremeno targetira tri različita dela dlake:

  • STABLJIKU
  • KOREN DLAKE
  • MATIČNE ĆELIJE
  • talasna dužina od 755 nanometara (aleksandritski tip) POVEĆANA APSORPCIJA ENERGIJE U TANKOJ i SVETLOJ dlaci, povećana apsorpcija u epidermu pogađa BULGE. Koristi se za obrve i nausnice
  • talasna dužina od 808 nanometara (diodni tip) pogodna je za tamniju i deblju dlaku i srednje tamnu kožu i u najvećem procentu odgovara ljudima našeg podneblja. Standardna talasna dužina sa dubokom penetracijom, velika snaga i velika frekfencija ponavljanja impulsa. Ima srednji nivo apsorpcije pa može na tamnije dlake. ZAHVATA BULGE i BULB. Najčešće koristimo na nogama, rukama, obrazi i brada
  • talasna dužina od 1.064 nanometara (ND YAG tip) odgovara prirodno jako tamnoj koži i dlaci, ali je takođe pogodna i za preplanulu kožu, tokom letnjih meseci. Kod ove talasne dužine je najmanja apsorpcija od strane melanina ali ima najdublju penetraciju i pogađa BULB i PAPILU u kojoj se nalaze matične ćelije. Posebno se koristi za scalp i intimnu regiju. Zbog velike apsorpcije u vodi povećava efikasnost druge dve talasne dužine

Laserski snop je usmeren ka pigmentu dlake. Pigment apsorbuje određenu količinu energiju, koju lekar određuje na osnovu medicinskog znanja i iskustva u cilju stvaranja temperature od 50 stepeni celzijusovih, koja će dovesti do destrukcije svih delova dlake i samih matičnih ćelija.

Brojni neželjeni efekti koji se povezuju sa laserskom epilacijom upravo potiče od:

  • Needukovanog osoblja koje ne zna da odredi adekvatnu energiju prema boji kože i dlake usled čega nastaju opekotine i POST INFLAMATORNE HIPERPIGMENTACIJE
  • Lasera koji imaju nekontrolisanu energiju jer su proizvedeni na kineskom tržištu i njihovi vlasnici sprovode tretmane laserske epilaciju bez edukacije ili redovnog serviriranja lasera

ALMA SOPRANO TITANIUM ima sondu koja u sebi ima ugrađeno hlađenje na – 0,3 stepene C, što u toku rada omogućava hlađenje površinskog epiderma uz istovremeno zagrevanje derma na željenih 50 stepeni.

Da bi bezbednost Alma laserske epilacije bila još veća i tretman brži uveli su i treću prednost SUPER HAIR REMOVAL TEHNOLOGIJU koja omogućava pokretanje sonde u toku rada na površini od 900cm2 čime se omogućava postepeno zagrevanje  površine i dostizanje željene temperature, za razliku od konkurencije, gde se aplikuje ukupna energiju u jednom impulsu u jednom maloj regiji što izaziva senzaciju bola.

Jedan od razloga zbog čega pacijenti plaše laserske epilacije je upravo bol koji su osetili pri radu sa zastarelim tehnologijama.

S obzirom na veliki planetarni uspeh ove tehnologije mnoge kompanije pokušavaju da ih kopiraju. Svim ovim podacima upravo želimo da vas uputimo u razvoj laserske epilacije i koji je laser ipak najbolji. Takođe napominjemo da mudro treba da odaberete edukaovanog lekara koji se razume u rast dlake, povećan b roj dlaka kod pojedinih bolesti i hormonskih poremećaja, koji zna da odredi tip kože i dlake i da na osnovu toga odredi terapijsku količinu energije koja će dovesti do destrukcije dlaka tj koji će vam pružiti u isto vrme efikasan i bezbedan tretman laserske epialcije.

Doktor koji zna nauku koja se nalazi iza najsavremenije laserske tehnologije ima veće šanse da postigne željene rezultate uz izbegavanje neželjenih efekata.

SHR TEHNOLOGIJA
na svim tipovima kože tokom cele godine – bezbolno i bezbedno
ICE PLUS
safirni vrh hladi površinu kože i daje osećaj bezbolne epilacije
VELIKI APLIKATOR 4cm2 = LUNCH TIME PROCEDURA
duplo veći od prethodnih, omogućava 40% brži tretman
OBOGAĆEN 3D TEHNOLOGIJOM (quarrto 4 aplikator)
tri talasne dužine u isto vreme – apsorpcija energije na većoj površini i dubini